Haluatko voida paremmin? Ota vinkit talteen täältä!

Saat monista yleisistä vaivoista tietoa näiltä videoilta. Liity seuraajaksi youtube-kanavalleni, niin saat tiedon uudesta videosta heti! (opintojeni vuoksi tällä hetkellä julkaisen harvakseltaan)


Korkea verenpaine johtuu yleensä elintavoista, mutta syynä voi olla myös perinnöllinen taipumus. Usein korkean vereanpaineen taustalla on tulehdus verisuonten sisäpinnoilla.

Estrogeenidominanssissa keho voi tuottaa estrogeenia normaalisti, mutta jostain syystä keltarauhashormonin tuotanto on vähentynyt. Muitakin syitä on paljon - kuuntele tästä.
Estrogeenidominanssi voi olla myös miehillä!

Tarvitseeko mennä kikkakolmosissa äärimmäisyyksiin? Onko hypetetyt ruokavaliot siltikään aina just niitä toimivia ja sopivia just sulle, kuten ketogeeninen? Voisiko vähemmälläkin kikkailulla pärjätä saada tuloksia?

Nappaa tästä flunssanhäätöohjeet ja neuvot flunssan ennaltaehkäisyyn!


Kehomme on ihan valtavan viisas, se voi taistella tehokkaasti erilaisia sairauksia vastaan, kun sille antaa oikeanlaiset eväät ja opitaan jumppaamaan immuniteettia. Heikentyneeseen immuniteettiin vaikuttaa mm. liiallinen hygienia. Kuuntele tästä, miten voit kehittää vastutuskykyäsi!

Insuliini on veren sokeritasapainoa säätelevä elintärkeä hormooni. Se on "ruokalähetti", joka kuljettaa energiaa soluun. Insuliiniresistenssissä solujen reseptorit menevät kiinni, eikä energia pääse enää soluun ja tämä näkyy mm. väsymisenä.

Vatsan suolahappotasoilla on valtava merkitys terveyteen. Elämäntavat kuten kiire ja stressi alentavat suolahappotasoja ja monesit siitä aiheutuvaa närästystä lähdetään hoitamaan närästyslääkkeillä, mitkä alentavat suolahappotasoja entisestään. Tästä taas seuraa se, että ruoka ei pääse sulamaan kunnolla ja siitä voi aiheutua monia muita terveysongelmia.

Jatkuva kehoa vaurioittava matala-asteinen tulehdus ei näy ulospäin eikä tunnu. Matala-asteinen, hiljainen tulehdus on monesti hyvin monien sairauksien taustalla ja se myös altistaa monille sairauksille. Epäterveelliset elämäntavat ja huono ravitsemus aiheuttavat kehon tulehtumisen.

Ferritiini - nykyään hyvinkin intohimoisestikin käsitelty ja kiistelty aihe. Rautaa tarvitaan kehon monissa toiminnoissa - aina hapenkuljetuksesta lähtien. Liika rauta taas on jopa myrkyllistä. Rauta-asiakin on sellainen, että se on henkilökohtainen juttu mikä riittää kenellekin eikä koko totuus välttämättä paljastu laboratoriotuloksia tuijottamalla.

Voihan stressi!!! Stressi on paha, mutta me tarvitsemme kuitenkin stressihormonia monissa tilanteissa. Se, että jos se pitkittyy eikä keho pääse lepäämään, silloin ollaan ongelmien äärellä. Stressihormoni kortisolilla on monia tärkeitä tehtäviä, kuten kilpirauhashormonin kuljetus soluun. Stressin pitkittyessä lisämunuaiset voivat "väsyä".

Ongelmat proteiinien sulamisen kanssa ovat hyvin yleisiä. Proteiinit sulavat mahalaukussa, mutta kiireen, stressin ja jatkuvan suorittamisen myötä kortisolihormonit ovat koko ajan koholla. Tämä taas vaikuttaa suoraan mahalaukussa olevan suolahapon määrään ja se taas proteiinien sulamiseen. Kun proteiinit ei sula kunnolla, ei proteiinista pääse irtoamaan myöskään tarpeelliset vitamiinit eikä hivenaineet. Myös pilkkoutumaton proteiini aiheuttaa suolistossa ongelmia.