Toimin Pro Health Oy:n lisenssillä nimikkeellä
FLT Ravintovalmentaja®

TARINANI


Olen koko ikäni taiteillut sokeritasapainon kanssa, joten voin käsi sydämelläni sanoa, että tiedän todellakin mistä puhun.
Nuorena naisena jatkuvat poskiontelotulehdukset sekä astmapiippu olivat vuosikausia päivittäisenä seuranani. Vahvoja allergialääkkeitä kului kourakaupalla. Ns. kuukautismigreenikin vaivasi ja maha turpoili niin kovasti, että jatkuvasti sain onnitteluja tulevasta vauvasta ;D
Toisin sanoen suolisto oli rapakunnossa. Välillä muistikin takkuili, ja reilusti!


Nykyään nuo asiat pysyvät hallinnassa ruokavalion avulla. Liikunnan määrä on välillä ollut niin hurja, että mikään ruokamäärä ei tuntunut riittävän. Rajuimpina liikuntakausina painokin on ollut aina noususuuntainen, kun ravintomäärä ja ravintoaineet eivät ole vastanneet kulutusta. Pikkuhiljaa tuo balanssi on löytynyt, terveys palautunut ja painokaan ei sahaa jatkuvasti. Vatsa voi nyt hyvin!


Ihmettelin jo nuorena tyttösenä lääketieteellisessä tiedekunnassa opiskellessa, että miksi keskitytään vain oireiden hoitoon, eikä mietitä ennalta ehkäisevää elämäntapaa. Tästä syystä vaihdoinkin lääketieteen liikunta-alan opintoihin, koska halusin nimenomaan tukea asiakkaiden tervettä elämäntapaa, sekä olla mukana heidän elämässään ennaltaehkäisemässä sairauksia.
Kun kuulin Prohealthin funktionaalisen (kokonaisvaltainen/toiminnallinen) lääketieteen koulutuksesta, hain sinne samantien opiskelemaan!

Tieteelliselle tutkimukselle perustuva funktionaalinen lääketiede pohjautuu ihmisen yksilöllisyyden ymmärtämiseen, terveyden edistämiseen, ennaltaehkäisyyn ja sairauden perimmäisen syyn selvittämiseen sen sijaan, että hoidettaisiin vain sairauden oiretta. Syitä sairaudelle tai oireille voi löytyä mm. ympäristöstä, ruokavaliosta tai muista elämäntavoista.

Olen suorittanut Pro Health Oy:n järjestämän funktionaalisen lääketieteen periaatteille pohjautuvan koulutuksen, jossa käsitellään sairauksia ja niiden syntymekanismeja, sekä ravinnon tutkittuja vaikutuksia näiden sairauksien ja tilojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Pro Health Oy on myöntänyt minulle oikeuden käyttää tavaramerkkiä FLT- ravintovalmentaja®

Viimein syksyllä 2019 sain uuden inspiraation jatkaa lääketieteen opintojani. Nyt siis opiskelen jälleen - ja uudella innolla!

On mahtavaa ja palkitsevaa nähdä miten asiakkaiden olotila kohenee ihan silmissä kun laitetaan ruokavalio kuntoon!


FLT Ravintovalmentaja® lisenssiä varten olen suorittanut ravitsemustieteiden perusteet (25op), Terveyden tukipilarit koulutuksen sekä ProHealth Oy:n funktionaalisen lääketieteen koulutuksen moduulit (FLT IA - IID).

FLT Ravintovalmentaja® toimii tarvittaessa yhteistyössä lääkärin kanssa ja on velvoitettu jatkuvaan lisäkouluttautumiseen.

Lisätietoa koulutuksestani voit lukea www.ravintovalmentaja.fi ja www.prohealth.fi

Funktionaalisen lääketieteen opinnot:

FLT I A Maha-suolikanavan häiriöiden ja sairauksien taustaa. Mm. mahan alhainen suolahappopitoisuus, ohutsuolen bakteerien liikakasvu, suolen limakalvon läpäisevyyden lisääntyminen, dysbioosi, helico-bakteeri, maksan kuormittuminen sekä detoksifikaatio ja eliminaatio (faasit I ja II).

FLT I B Soveltaminen maha-suolikanavan sairauksissa (mm. toiminnallinen dyspepsia, närästys/ruokatorven refluksisairaus, maha-ja pohjukkaissuolihaava, ohutsuolen bakteerien liikakasvun hoito, ärtyneen suolen oireyhtymä, divertikkelit, tulehdukselliset suolistosairaudet, ummetus, ilmavaivat ja turvotus). Maksan detoksifikaatio -järjestelmä.

FLT II A- ja II B Aineenvaihdunta-häiriöiden taustatekijät, mm. krooninen tulehdus, solujen energiatuotanto, mitokondrioiden vajaatoiminta, häiriintyneet metylaatioreaktiot, huono immuniteetti ja hormonaalinen epätasapaino.

FLT II C Soveltamista käytäntöön: mm. allergioita, atooppista ekseemaa, nivelreumaa ja fibromyalgiaa funktionaalisen lääketieteen kannalta.

FLT II D Nivelrikko, astma, psoriasis, kihti sekä histamiiniyliherkkyys ja muut biogeeniset amiinit funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta..

FLT IIIA Uudet aivoja ja hermostoa koskevat tutkimukset sekä aivojen vanhenemista kiihdyttävät tekijät. Välittäjäaineiden, metylaation ja solukalvon sekä aivojen rasvahappokoostumuksen merkitys aivojen optimaaliselle toiminnalle. Aivojen ravitsemus ja ravintolisät.

FLT IIIC Alzheimer, unettomuus, dementia, levottomat jalat, parkinsonin tauti

FLT IVB Naisten hormonaalinen tasapaino, mm. epäsäännöllinen kuukautiskierto, endometrioosi, synnytyksen jälkeinen masennus, PMS, PCOS, premenopaussi ja postmenopaussi.

Lääketiede 2019 >

Funktionaalisen lääketieteen opinnot/
FLT Ravintovalmentajakoulutus
(2015)

Terveyden tukipilarit koulutus (2014)
( Prohealth Oy/ Paula Heinonen)

Ravitsemustiede (2013)


Aiempi koulutus:

FAF Senior Trainer (2008)

FAF Pro Personal Trainer (2004)

FAF Personal Trainer (2000)

Lääketieteen kandidaatti (1994)