Syli-harjoittelu

kehittää vartalonhallintaa, koko kehoa tukevia syviä lihaksia sekä parantaa ryhtiä. Tempo on rauhallinen ja liikevariaatiot mahdollistavat aloittelijoiden sekä jo kokeneempien harrastajien harjoittelemisen samalla tunnilla.

Tunti sopii sinulle, jos selkäsi kaipaa kuntoutusta ja haluat litteämmän vatsan!

Tällä hetkellä pidän syli-tunteja vain tilauksesta, esim.
- kaveriporukat
- työyhteisöt
- tapahtumat

Miksi syviä lihaksia tulisi harjoittaa?

Vartalon syvät lihakset ovat selän terveyden perusta. Niitä tarvitaan kaikessa liikkumisessa.Kun liikutat esim. jalkaa, tulisi syvien lihasten aktivoitua ensin, jonka jälkeen muut lihakset tekevät työn. Jos syvät lihakset eivät toimi, vartalon hallinta sekä ryhti eivät ole parhaat mahdolliset. Lihastuen puute saattaa vaikuttaa myös esim. kävelyyn.

Selkä- ja vatsalihasten tulisi jaksaa ylläpitää hyvää asentoa koko päivän, ja tukea selkärankaa kaikissa toiminnoissa; istuessa, kävellessä ja seistessä, kumarruksissa ja kierroissa.Vahvat ja joustavat lihakset tukevat selkää. Pelkkä voima ei riitä vaan tarvitaan myös lihasten sujuvaa yhteistoimintaa, eli taitoa käyttää lihaksia oikein ja oikeassa järjestyksessä.

Liikunnassa poikittaisen vatsalihaksen tulisi aktivoitua kaikissa vartalon liikkeissä ennen muita vatsalihaksia. Juuri näitä asioita harjoittelemme sylitunneilla.

Mitä SYLI on?

SYLI on rauhallinen, keskivartalon hallintaa parantava liikuntamuoto, josta säännöllisen harjoituksen tuloksena saa hyväkuntoisen selän, ryhdikkään olemuksen sekä litteämmän vatsan.
SYLI - tunnin pääasiallinen tavoite on löytää syvät lihakset ja saada ne toimimaan oikein kaikessa harjoittelussa. Taustamusiikki on hyvin rauhallista, jotta kaikki kiire jää salin ulkopuolelle. Tunnilla ei hoppuilla, vaan jokainen saa suorittaa liikkeet omaan tahtiinsa. Riskiliikkeitä ei ole, joten tunti sopii myös esim. selkäleikkauksesta toipuville.
Kun tekniikan kehittyessä oppii aktivoimaan syvät lihakset oikein, tuntuvat liikkeet lihaksissa aina vaan tehokkaammin. Kaikki voivat treenata sulassa
sovussa samoilla tunneilla, sillä liikkeistä annetaan aina helpompi ja haastavampi vaihtoehto.
SYLI kehittyy koko ajan asiakkaiden kehittymisen myötä
”Tavoitteena on, että syvien lihasten käyttö tulisi niin automaattiseksi, että ne aktivoituisivat myös kaikessa muussa harjoittelussa”.


Miksi SYLI – harjoittelu kehitettiin?
(ote Kunto Ykkönen Energymin sivuilta)

FAF Pro Personal Trainer Päivi Hytinkoski kehitti SYLI - harjoittelun ensin yksityisasiakkailleen,ja huomattuaan loistavat tulokset, teki hän SYLI:stä ryhmäharjoittelumuodon.

Päivillä on takanaan jumppatuntien ohjausta lähes 30 vuotta. Kun hänen oma selkänsä alkoi reistaillla, tuli ajankohtaiseksi kehittää harjoitusmuoto, joka pohjautuu fysioterapiassakin käytettyihin keskivartalon hallintaa parantaviin liikkeisiin. Päivin ongelmana on ns. yliliikkuva ranka, joka rasittuu ja kipeytyy pitkään paikallaan ollessa (seisominen, istuminen, päin- ja selin makuulla
oleminen). Nykyään säännöllisen SYLI – harjoittelun ansiosta selkä pysyy kunnossa, kun syvät lihakset aktivoituvat oikein ja jaksavat tukea selkärangan asentoa.
Ryhdin parantuminen vaikuttaa suoraan niska-hartiaseudun kuntoon.
Syvien lihasten treenaamista mainostetaan lehdissä ja televisiossa, mutta monien harjoitusmuotojen ongelma on siinä, että niissä syviä lihaksia pitäisi jo osata käyttää. Päivin kehittämän SYLI –harjoittelun ideana on, että jokainen oppii varmasti syvien lihasten käytön, koska tunnilla ei kiirehditä, vaan kaikki liikkeet tehdään kehoa kuunnellen rauhallisesti omaan tahtiin.
”Tulokset puhuvat puolestaan - selät on saatu kuntoon, vatsat ovat alkaneet litistyä ja ryhti parantua!”

Mikäli haluat varata syli-tunnin esimerkiksi kaveriporukalle tai työpaikallesi,ota yhteyttä.