LUENTOJEN SISÄLTÖJÄ




Voit tilata yrityksellesi tai yhteisöllesi terveysaiheisen luennon tai vaikka luentosarjan.

Alla on muutamia esimerkkiaiheita sekä näiden luentojen sisältöä.

Kysy vain rohkeasti luentoa muistakin teitä kiinnostavista aiheista.

PORTTI TERVEYTEESI - Terveyttä vai sairautta ruoasta?

Monipuolinen perusta kaikille seuraaville luennoille.
Miten sokeriaineenvaihdunta ja insuliinin eritys vaikuttavat terveyteen/ sairastumiseen? Entäpä rasvat ja niiden puute? -Miten väsymys ja sairastelukierre liittyvät saumattomasti yhteen? - Kuinka tuhota terveys närästyslääkkeillä? Kannattaako niitä käyttää? - Stressin vaikutus sairastelukierteeseen ja painonhallintaan. Miksi naisen kannattaa olla sopivasti lihava, ja miksi miehen ei...

SUOLISTO KUNTOON

Aiheena ruoansulatuskanavan ongelmat, mm. närästys, mahan alhainen suolahappopitoisuus - ja sen aiheuttamat ongelmat. Käsittelemme erilaisia suoliston epätasapainotiloja, mm. ärtyneen suolen oireyhtymää.

Suolistobakteerien vaikutus terveyteen - Tiesitkö, että suoliston epätasapaino vaikuttaa suoraan mm. maksan ja aivojen toimintaan?Pohdimme mitkä asiat ovat erityisen tärkeitä suoliston kunnostamisessa.


VASTUSTUSKYKYÄ JA VIRTAA RAVINNOSTA + FERRITIINI

Sairasteletko koko ajan? Tämä on sinulle!
Pohdimme miten voi saavuttaa hyvän vastustuskyvyn.

Aiheena muun muassa krooninen hiljainen tulehdus sekä sen vaikutus esim. sydän- ja verisuonisairauksiin, mitokondrioiden (=solujen energiatehtaiden) toiminta, sekä Syöpä + insuliiniresistenssi.

Oletko koko ajan väsynyt? Käsittelemme mm. veren rauta-arvoja sekä paljon puhuttua ferritiiniä. Pohdimme myös mitkä muut asiat vaikuttavat jatkuvaan väsymykseen.


AIVOTERVEYTTÄ

Onko aivosumua, tökkiikö ajatus, pätkiikö muisti, uniongelmia?Sukellamme aivojen ja hermoston hyvinvointiin vaikuttaviin tekijöihin. Pohdimme mm. ravitsemuksen merkitystä aivojen toiminnalle.


STRESSI j a sen vaikutus hormonitoimintaan sekä yleiseen terveyteen

Luennolla pohdimme stressin vaikutusta hormonitoimintaan ja yleiseen terveydentilaan.Stressi sekä hormonaalinen epätasapaino: Luennolla käymme läpi miten stressi vaikuttaa hormonitoimintaan ja mikä on ravitsemuksen merkitys näissä ongelmissa.

Stressi on aikamme suurimpia sairastuttajia. Se voi sekoittaa koko hormonitoiminnan alkaen insuliiniaineenvaihdunnasta. Kilpirauhanen, lisämunuaiset sekä sukuhormonien tuotanto joutuvat myös koetukselle stressissä.


KILPIRAUHANEN
Miten voimme ravitsemuksella tukea kilpirauhasen toimintaa.


Kilpirauhashormonit. Kilpirauhasen tukeminen ravitsemuksella vajaatoiminnassa ja liikatoiminnassa. Mitkä asiat häiritsevät kilpirauhasen toimintaa.
Mikä vaikutus stressillä, lisämunuaisella ja suoliston kunnolla on kilpirauhaselle.

Kiukutteleeko kilpirauhanen?
Tai epäiletkö, että se voisi olla syypää vetämättömään tai muutoin huonoon oloon?

Onko sinulla epämääräisiä oireita kuten; Jatkuvaa väsymystä, reilua hiusten lähtöä, aivosumua, jatkuvaa palelua ja hikoilemattomuutta, lihasheikkoutta tai ummetusta? Onko painosi noussut tai laskenut reilusti ilman elämäntapamuutoksia tai tuntuuko niinkuin sinulla olisi koko ajan "käsijarru päällä"?

Onko sinulla lääkitys, mutta tunnet, että se ei oikein toimi?
Tai onko kilpirauhasesi kenties poistettu? Entäpä jos arvot ovat viitteissä, mutta silti olo on surkea?
Mitä arvoja tulisi mittauttaa ja mitä ne arvot kertovat? Voiko kilpirauhasen liika- tai vajaatoimintaa tukea muulla tavoin kuin lääkkeillä?

Kilpirauhasen toimintaan vaikuttaa mm. stressi ja suoliston kunto sekä monet ruoka-aineet ja elämäntavat. Treenillä ja liikunnalla on myös kilpirauhaseen iso vaikutus.