49-vuotias palkanlaskija / 49-vuotias työuupunut

”Tapasin Päivin hänen pitämällään kilpirauhasyhdistyksen ravintoluennolla. Ihana ja tsemppaava asiantuntija!
Luennolla kuultu, onko lääkäri kysynyt sinulta: ”Kuinka sinä voit?” oli yksi ratkaiseva kysymys miksi otin yhteyttä. Samoin se, että kaiken taustalla on faktaa. Olin miettinyt jo aiemmin, että ruokavaliolle täytyisi tehdä jotain ja onneksi lähdin tähän yksilövalmennukseen mukaan.


Pidin, kun materiaaleissa oli vältä – tämä tilalle. Alussa oli ja on edelleen haastetta, kun etsii uusia ruoka-aineita ja terveellisempiä tuotteita kaupan hyllyltä. Jos olisi vain kielto älä syö tätä – niin muutokset eivät olisi kyllä onnistuneet yhtä hyvin. Ruokareseptejä pitäisi kokeilla enemmänkin, mutta nehän onneksi jää itselle. Terveyshaasteen facebook-ryhmä hyvä.

Yksilövalmennuksessa todella huomioitiin perinpohjaisesti koko aiempi eletty elämä sekä oireet. Oli hyvä itsekin miettiä mennyttä. Sai selkeät ohjeet, sai kysyä ja aina se muista olla itselle armollinen – tästä ei kannata ottaa stressiä. Pikkuhiljaa hyvää tulee, jokaisen muutospolku on yksilöllinen.
Päivin ”määräämistä” labroista selvisikin, että kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkitys ei ole tasapainossa ja nyt asia etenee endokrinologin kanssa. En tiedä milloin/miten olisin tämän selvittänyt, mutta uuden ruokavalion kanssa ehdottomasti menossa parempaan suuntaan.

Eka kerralla heti vaihtoehtoja miten onnistuu/löytää itselle sopivan tavan: jollekin sopii kerralla kaikki pois/iso muutos, toisille sopii, että esim. kerran viikossa syö edelleen mitä vaan. Terveyshaasteessa tämä tuli myös esille, että vaikka muuttaisi yhden jutun viikossa, vuodessa onkin jo iso muutos.
Hyvät materiaalit. Tällä hetkellä ei tahdo jäädä termit mieleen kovin yksityiskohtaisesti, mutta matskuihin on helppo palata.
Välillä vastaus kesti, mutta plussaa, että vastaus aina tuli.