Lihavuusleikkauksenkin läpikäynyt mies

"Minä 68 vuotias mies olen koko nuoruuteni omannut elämän tyylin - kuten on todettu seikkailevana, rämäpäisenä myös nautiskelevana varsinkin ruokailun suhteen. Taustalla oli aina ajatus, että kävi miten kävi asiat voi sitten lääkkeillä parantaa. 

Tällainen elämäntyyli aikaansaikin sen, että tuli verenpainetta, diabeetes - vikoja ja vammoja joita on jouduttu myös operoimaan: alkaen kaularangan välilevyn operoinnista fornierin gnagreenan kautta Hartmannin operaatioon vuonna 2003 ja vielä välilevyntyrän operaatio lannerangassa vuonna 2007. 

Kaikkien näiden mellakoiden ja hulluilujen jälkeen tuli elämäntyyliin kaivattu muutos - siitä kiitos tohtorille joka ohjasi minut personal trainerin valmennukseen. Harjoittelin sauvakävelyitä Limingantullin urheilukeskusrinteen hikoilujen lisäksi Kunto Ykkösellä 3 kertaa viikossa yli kolmen vuoden ajan. 

Kunto Ykkösellä tutustuin vähitellen Päivi Hytinkoskeen ja hän sattui olemaan FLT ravintoneuvoja koulutuksessa. 

Todennäköisesti koulutuksen tuossa vaiheessa Päivi näki minussa riittävästi (paljon) ainesta omaan kouluttautumiseensa joten hän pyysi minua "koekappaleeksi", johon minä innolla suostuin. 

Ensimmäisen tapaamisen aikana vähitellen tajusin, että omat ruokailutottumukset ovat enemmän kuin pielessä verrattuna Päivin ehdottamiin / määräämiin ruokatapoihin (moraalisaarnojen säestyksellä).

PÄÄTIN kuitenkin yrittää! 

Toisen tapaamisen yhteydessä todettiin yksimielisesti, että olen ottanut ensimmäisen askeleen oikeaan suuntaan. Eikä enää tuntunut todella niin oudolta syödä pienempiä määriä 3-4 tunnin välein ja vielä niillä luontaistuotteilla höystettynä. Ruokapäiväkirjan pito ja varsinkin sen lukeminen jälkikäteen suorastaan hirvitti ja hävetti mutta sen perusteella oli helpompi vähentää , tai jopa poistaa joitakin tuotteita. Vähitellen ruokapäiväkirja alkoi näyttää siltä, että sitä voi katsella jälkikäteenkin. 

Olen mielestäni ollut Päiville kohtuullisen haastava tapaus, josta koen että se on ollut hyväksi sekä Päivin kouluttautumiseen sekä minulle ruokatapojen muuttamiseen. 

Vuosikymmenien sekopäinen syöntitottumuksien muuttaminen näinkin lyhyessä ajassa vaatii jalkuvaa harkintaa ja itsehillintää.Uskon vahvasti, että en olisi onnistunut näin hyvin ilman taustalla olevaa valmennusta. 

Lopuksi voin ilolla todeta, että tämäkin projekti on lähtenyt liikkeelle oikeastaan tuurilla. Ensin oli lannerangan operointi joka toi kuvioon hyvän fysiatrin jonka jälkeen kuvioissa oli personal trainer ja sen jälkeen Päivin todella perusteellisten ruokailutapojen muuttamisen opit saivat tällaisen jääräpään muuttamaan ruokailutavat että elintavat näinkin hyväksi kuin ne nyt ovat. 

Tähän tilanteeseen pääseminen tuntuu, että voi olla itseeni tyytyväinen mutta Päiville enemmänkin kuin kiitollinen.

"Mies 68-vuotta".